713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Belangstelling voor studentenverenigingen gestegen

Donderdag 4 september 2014 - Tara Stokdijk

Studentenwegwijzer heeft onderzoek gedaan naar de belangstelling voor studentenverenigingen. Uit dit onderzoek is gebleken dat een kwart van de beginnende studenten van plan is zich aan te melden voor een vereniging. Dit is meer dan voorgaande jaren.

Voor de studenten is  het ontmoeten van nieuwe mensen de voornaamste reden om lid te worden van een studentenvereniging. Ook het uitbreiden van het netwerk en het leren organiseren in verenigingsverband worden als redenen genoemd om lid te worden. Meer dan driekwart van de studenten die zich bij een vereniging willen voegen weten nog niet voor welke vereniging ze gaan kiezen.

Ook een kwart van de beginnende studenten geeft aan dat zij geen lid van een studentenvereniging willen worden. De voornaamste reden die hiervoor wordt genoemd is tijdsgebrek. De helft van de startende studenten twijfelt nog of zij bij een studentenvereniging willen. Vaak komt dit omdat ze zich nog niet in het aanbod hebben verdiept of omdat ze ook bang zijn er te weinig tijd voor te hebben. Ook willen ze graag eerst weten of hun vrienden en studiegenoten lid worden van een vereniging.

Bron: Studentenwegwijzer