800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Bemoei je met je eigen zaken

Vrijdag 28 december 2012 - Merely van der Drift

Ouders die zich met hun kroost bemoeien. De grootste ergernis van pubers. Toch kan het allemaal een stukje erger. Een Amerikaanse studente heeft zelfs haar bemoeizuchtige ouders voor de rechtbank gesleept.

Ouders die constant op je letten. Enorm vervelend. Hun kleine meisje of knulletje wordt volwassen en het is nou eenmaal moeilijk om hun los te laten. Wanneer je er later op terug kijkt, blijkt dat het allemaal wel mee viel en ze alleen het beste met je voor hadden. Maar ze kunnen natuurlijk overdrijven.

Een 21-jarige studente vond dat haar ouders zich te veel bemoeiden met haar leuke leventje. Ze was verhuist naar de universiteit en woonde daar op kamers. Haar ouders wilden haar blijkbaar toch niet helemaal loslaten, want ze bleven haar ziekelijk volgen. Volgens Aubrey Ireland beschuldigden ze haar voor verschillende dingen zoals drugsgebruik. Ook zeiden ze dat ze nog al van de jongens hield en dat ze mentale problemen had.

De school nam het gelukkig gelijk op voor Audrey. Ze huurden bewakers in zodat haar ouders niet meer naar de universiteit konden komen. Ook betaalde de universiteit haar beurs, omdat haar ouders dit stop hadden gezet. Blijkbaar was dit niet genoeg, want ze is naar de rechter gestapt. Die gaf haar gelijk. Haar ouders moeten nu minstens op 150 meter van haar vandaan blijven en mogen tot eind september geen contact met haar hebben. Tot zo ver het leuke gezin.

Bron: ad.nl