779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Ben jij de slimste student van Nederland?

Woensdag 30 januari 2013 - Charlotte Portielje

Werken bij Google of bij de NASA. Vele studenten dromen er van zoín kans te krijgen. Als jij de slimste student van Nederland bent, dan zijn Google en NASA op zoek naar jou. Deze bedrijven dagen de studenten in Nederland uit om de slimste technologie te bedenken voor de zorgsector. Ze hopen 1 miljoen mensen te kunnen helpen binnen vijf jaar.

De gezondheidszorg in Nederland is een belangrijk verbeterpunt. Er zijn snel stijgende kosten, veel vergrijzing, personeelsproblemen en veel gedwongen bezuinigingen. Een goede oplossing voor al deze problemen is er nog steeds niet. Google en NASA hebben er nog steeds vertrouwen in dat hier een oplossing voor is. De NASA houdt zich veel bezig met zorgvraagstukken. Daarom sluit deze opdracht perfect aan bij het bedrijf.

De opdracht die Google en NASA geven, is als volgt: ‘’Ontwikkel een technologische oplossing die de zorg in Nederland radicaal kan verbeteren, te weten een miljoen Nederlanders binnen vijf jaar qua zorg kan helpen. Concepten zijn ook welkom maar ze dienen wel haalbaar en realistisch te zijn. Prototypes zijn dus niet noodzakelijk maar wel een pre.”

Naast dat studenten worden beoordeeld op hun idee, wordt er ook gekeken naar studieresultaten en eerder ondernemerschap. De Nederlandse wedstrijd maakt deel uit van een wereldwijde competitie waarin de organisatie naar de slimste ideeŽn zoekt. Er is voor het beste idee ook een beloning. De winnaar mag namelijk op kosten van de organisatie, Singularity University, 10 weken op zomerkamp. Daar krijgt de winnaar presentaties van mensen als Larry Page, Peter Diamandis en Vint Cerf.

Denk jij dat je de geschikte student bent voor deze opdracht? Ga dan naar www.singularityuniversity.nl. Vergeet niet de deadline van 15 maart 2013 noteren in de agenda’s.

Bron: Snsr