800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Benodigde verzekering voor een student

Woensdag 21 december 2016 - Gast

Ga je als student op jezelf wonen? Dan zullen je ouders er niet meer zijn om alles benodigde verzekeringen voor je te regelen en dit zal je vanaf dan zelf moeten regelen. Helemaal niet zon probleem, want heel lastig is het niet. Echter verdiend het wel de nodige aandacht, want een goede dekking zal een must zijn voor een student als jij.

Wat heb je nodig?

En van de belangrijkste verzekeringen voor een student is een zorgverzekering. Deze moet ieder jaar weer bekeken worden, want er wordt vaak een prijzenoorlog gevoerd tussen de verschillende verzekeraars. Wij raden u sowieso aan om ieder jaar een kijkje te nemen in de aangeboden zorgpakketten, maar ook zeker de wensen voor een dergelijke verzekering. In sommige gevallen zijn de aanvullende verzekeringen niet meer aan de orde en hier gaat relatief gezien het meeste geld inzitten.

Woon je op jezelf? Dan moet je ook zorgen voor een juiste verzekering voor de woning en de inboedel ervan. Wij raden je aan om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken zodat je een goed beeld hebt van de aangeboden verzekeringen en de invulling van de verschillende pakketten.

Naast deze praktische verzekeringen is het ook zaak om je eigen gedrag in kaart te brengen en eventueel te kijken naar bijvoorbeeld een smartphone verzekering. Studenten gaan over het algemeen niet heel zorgvuldig met hun spullen op en dan kan er nogal eens wat sneuvelen. Dan zorgt een telefoon verzekering weer voor het terugkrijgen van de gemaakte schade.

Het klinkt misschien gek

Natuurlijk denken studenten hier niet aan, maar door een noodlottig ongeval kan het zomaar ineens klaar zijn. Daarom is het niet gek om vroeg te beginnen met een eventuele uitvaartverzekering. Een begrafenisverzekering afsluiten is bij het vroeg afsluiten laag in kosten en hierdoor zullen de kosten bij een uitvaart volledig worden gedekt. Hoe jonger je bent hoe goedkoper de verzekering zal zijn, want het risico op overlijden is uiterst laag en vrijwel uitgesloten.