740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Beter een “Plain Jane” dan het mooiste meisje van de klas

Dinsdag 20 november 2012 - Merely van der Drift

Altijd zo jaloers op dat mooie meisje uit je klas? Jou kleren zijn minder mooi en minder duur dan die van haar, alle jongens zitten achter haar aan en ze knippert één keer met haar lange wimpers en ze kan alles maken bij de leraar. Ze lijkt het perfecte leven te hebben, maar niets is minder waar.

Terwijl jij namelijk het al hebt geaccepteerd hoe je bent, in het Engels gezegd een “Plain Jane” en tevreden verder gaat met je leven, zit zij in een constante strijd met zichzelf en haar omgeving. Jij hebt geen druk om er elke dag perfect uit te zien en je leuk te gedragen. Professor Carrie Paechter van de Goldsmiths College in Londen heeft dit onderzocht.

De middelmoot komt er het beste uit. Zij zijn een allemansvriend en worden niet gepest. Zij kunnen het met iedereen vinden. De middelmoot en de ‘nerds’ hebben vaak wel een betere vriendenkring. Het populaire groepje lijkt zo leuk en hecht, maar niets is minder waar. Wanneer er iets gebeurd, valt deze groep sneller uit elkaar. Ook roddelen ze vaker over elkaar en letten ze veel op elkaar. Wanneer iemand dus zijn haar verkeerd heeft zitten, een kledingstuk niet goed draagt of met iemand praat die niet bij hun hoort, rekenen ze diegene gelijk er op af. Op één onderzochte school was er zelfs een groepje meisjes van 10 jaar die zichzelf de Mean Girls noemen. Deze film en ook andere films, geven het beeld dat er een populair groepje moet zijn op school die de leiding heeft. Hoewel het vaak ook gaat over de mindere kanten, kijken toch veel jonge meiden tegen de acteurs op.

De mooiste meisjes van de klas lijken zo succesvol. Iedereen verwacht dan ook vaak dat zij het gaan maken later. Uit het onderzoekt blijkt dat dit juist niet het geval is. Door die constante druk van het populair zijn, maken zij juist meer kans op depressies en andere psychologische problemen. Volgens de professor moeten de leraren hier goed op toezien.

Bron: dailymail.co.uk