737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Beveiligen van een studentenwoning

Dinsdag 27 september 2016 - Gast

Wanneer je intrek gaat nemen in een studentenwoning zullen er natuurlijk dagelijks mensen in en uit lopen. Het is erg gezellig, maar de veiligheid kan in veel gevallen niet worden gewaarborgd. Omdat niet iedere bezoeker even bekend is bij alle bewoners gaat het nogal eens mis met bijvoorbeeld diefstal van spullen. Studenten, die woonachtig zijn in een studentenwoning, doen er goed aan om de nodige aandacht te steken in het beveiligen van de woning zodat zich geen nare situaties voordoen.

Investeren in veiligheid

Willen jullie op een goede manier omspringen met de veiligheid van een studentenwoning? Dan zal het kopen van een bewakingscamera zeker geen overbodige luxe zijn. Deze dingen kosten tegenwoordig nog maar een paar honderd euro en schrikken lugubere figuren af. Deze beveiligingscamera’s zijn gemakkelijk te bevestigen en de beelden zijn ook eenvoudig te verkrijgen.

In de meeste gevallen kan er een applicatie worden gedownload op de smartphone of tablet waar de beelden op terug te kijken zijn. Er moet wel rekening gehouden worden met de duur van de opnames. De meeste camerabeelden zullen na een aantal dagen namelijk weer verdwijnen doordat de opslag van het apparaat vol is.

Hiernaast doen jullie er ook goed aan om goede sloten op de deuren en ramen te hebben. De voordeur is natuurlijk zeer belangrijk, maar ook het beveiligen van de ramen kan zeker geen kwaad. Vaak zijn deze gemakkelijk te openen en staan de inbrekers alsnog zo binnen. Dit is met behulp van een kleine investering gemakkelijk te verhelpen.

Maak afspraken met elkaar

Komen er geregeld mensen over de vloer? Zorg er dan voor dat er duidelijke afspraken zijn tussen de bewoners. Zo kunnen jullie kiezen voor een bezoekersmaximum of afspreken dat er voor bepaalde bezoekers beperkingen zijn. Zo kan de openbare ruimte bijvoorbeeld wel gebruikt worden om gasten te ontvangen en zijn de slaapkamers dan ‘verboden gebied’.