800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Bewezen dat drinken nog slechter is

Maandag 17 september 2012 - Merely van der Drift

Studenten houden van drinken. En drinken, dat is slecht voor je. Dit weten we, na alle voorlichtingen, nou wel. Maar wat veel mensen niet weten, is dat dit ook zeer slecht is voor het milieu. Dit kwam uit bedrijfevaluaties van BIER.

BIER staat voor Beverage Industry Environmental Rountable. In deze ‘groep’ zitten de leiders van de drankmarkt, bijvoorbeeld Coca Cola en Heineken. Denk je dat je goedkoop uit bent met je wijntje of bier, dan zit je eigenlijk fout. Bier stoot 420 gram CO2 per liter uit, maar wijn staat bovenaan met meer dan vier keer zoveel als bier, namelijk 1.720 gram per liter, daarbij worden de flesjes bier hergebruikt, terwijl een fles wijn voor 45 procent uitstoot zorgt. Altijd nog beter dan de gedestilleerde dranken. Slecht voor je portemonnee en het milieu. Dit stoot namelijk 2.750 gram CO2 uit.
 

Water uit de kraan is ook veel beter dan in een flesje. Wanneer je het verpakt koopt, is de uitstoot 100 keer meer. Laten we het van de positieve kant bekijken, vergeleken bij Amerika zijn we nog heel netjes. Zij stoten daar twee tot drie keer zoveel uit, omdat ze andere materialen gebruiken. Daar zit de schuld van milieuvervuiling.


Bron: www.bnr.nl

Trefwoorden:

Alcohol Drinken Milieu