739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Bh-loos examens doen in China

Vrijdag 7 juni 2013 - Charlotte Portielje

China staat een beetje bekend om de gekke regels. Zo doen onderwijsautoriteiten er alles aan om spieken te voorkomen. Meisjes mogen als gevolg daarvan geen bh dragen tijdens de toelatingsproeven voor de universiteit.

In Nederland zou het een hele rare situatie zijn wanneer je eerst door een metaaldetector moet gaan voordat je een toets kan maken. In China daarentegen komt dit wel voor. Chinezen hebben allerlei ingenieuze spieksystemen en daarom is dit wel nodig. Zo’n metaaldetector gaat ook af op bh’s en daarom is er een regel dat er geen bh’s aan mogen tijdens een examen.

Een zaal vol bh-loze dames is wel wat afleidend voor mannen, tenminste dat hebben ze op internet al aangekondigd. De mannen geven aan dat dit invloed zou kunnen hebben op hun prestaties. Als een vrouw toch een bh aandoet en de detector gaat af, dan mogen zij absoluut niet mee doen. Studenten met een protheses moeten eerst een bewijs aanvragen bij de dokter om mee te kunnen doen. Tja, dan hebben wij het nog goed met alleen een surveillant vooraan de klas.

Bron: AD