740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Brommers kieken

Vrijdag 28 september 2012 - Merely van der Drift

Rijden met alcohol op. Gevaarlijk voor jou en voor je omgeving. Regelmatig worden er hiervoor bekeuringen uitgedeeld of rijbewijzen ingenomen. In december vorig jaar is een nieuwe regeling ingegaan: Het alcoholslot. Dit slot gold ook voor dronken bromfietsers, maar wordt nu teruggedraaid.

Wanneer mensen een alcoholslot op hun auto krijgen, moeten ze eerst in een apparaat blazen voordat ze gaan rijden. Is het alcoholpercentage te hoog, dan gaat de auto automatisch op slot.  In totaal hebben al 3000 zuiplappen dit slot gekregen.

Voor brommers is dit ook een regel geworden. Daarbij kwam nog, wanneer het percentage hoger dan 1,3 was, dat er ook een slot op de auto werd gezet. Deze regel zorgde voor veel verwarring. De minister van Infrastructuur, Melanie Schultz, heeft vandaag bekend gemaakt, dat deze regel geschrapt gaat worden.

Wanneer je nu nog wordt gepakt, wanneer je dronken op de scooter zit, hoef je alleen een cursus veilig in het verkeer te volgen. 400 mensen maakt ze hier erg gelukkig mee, want zij kunnen gewoon weer lekker de auto pakken. Ook gaat het aantal dagen waarin je je moet melden voor het slot omhoog. Moest je je eerst nog binnen 5 dagen melden, nu heb je er er twee weken de tijd voor.

Bron: www.nu.nl

Trefwoorden:

Alcohol Dronken Rijbewijs