737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Buitenlandse studenten betalen hogere huur

Woensdag 10 februari 2016 - Gianna

Uit een onderzoek in Groningen is gebleken dat buitenlandse studenten meer betalen voor een kamer in de stad dan Nederlandse studenten. Het onderzoek is uitgevoerd door de Groninger Studentenbond.

Naast de hogere huur die buitenlandse studenten betalen zijn ze ook minder tevreden over de woningen waarin ze wonen. Buitenlandse studenten betalen zo’n vier euro meer per vierkante meter dan Nederlandse studenten. Het bedrag dat Nederlandse studenten betalen per vierkante meter ligt rond de twintig euro.

Voorzitter Dion Glastra van de Groninger Studentenbond laat weten dat dit weinig lijkt, totdat je het totaal aantal vierkante meters moet berekenen. Dan loopt het verschil aardig op wat een buitenlandse student meer betaald.

Er zit ook een verschil in de meningen over de waardering en tevredenheid tussen de Nederlandse student en een buitenlandse student. Zo is een Nederlandse student wel tevreden over het algemene beeld, de prijs en oppervlakte van een kamer en een buitenlandse student minder tevreden.

Door middel van dit onderzoek hoopt de Groninger Studentenbond dat de gemeente van Groningen en de kamerverhuurders wat aan dit verschil gaan doen door middel van actie te ondernemen.

 

Bron: nos.nl