741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Coalitie komt slimme studenten tegemoet

Woensdag 5 december 2012 - Merely van der Drift

Goed nieuws voor studenten die een tweede studie willen doen. Nadat eerst bekend werd gemaakt, dat ze duizenden euro�s ervoor moeten betalen, willen de VVD en PvdA dat het niet extra mag kosten. Hiervoor pleiten ze in de tweede kamer.

Wanneer een student met een tweede studie begint wanneer de eerste vroegtijdig is afgekapt, moet er gewoon normaal collegegeld worden betaald. Hiervoor geldt het plan dan ook niet. De coalitie wil dit plan invoeren voor de slimme studenten die naast een zware studie, gewoon nog een studie volgen.

Hoewel het een aantal jaar geleden mogelijk was om maar n studie te bekostigen, vond een vorig kabinet dit niet nodig. Twee studies tegelijk volgen kostte bakken met geld, terwijl je juist trots moet zijn op de intelligentie van onze bevolking. Verschillende partijen hebben toen een tijdelijke uitzondering geregeld voor een tweede studie naar je andere studie. Die periode loopt nu af, maar het huidige kabinet ziet ook wel wat in het plan. Wanneer iemand zo slim is om twee studies te volgen, waarom zou je diegene dan niet die kans geven? Je moet immers trots zijn op de intelligentie van onze landgenoten en ondanks alle andere vervelende plannen, winnen ze met dit plan weer stemmen.

Bron: nu.nl