739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Criminelen op de werkvloer

Maandag 5 november 2012 - Merely van der Drift

De criminaliteit in Nederland wordt steeds hoger. De leeftijd van de criminelen wordt daarentegen steeds lager. Vanaf 12 jaar kun je in de jeugdgevangenis komen. Hoewel het geen leuke jaren zijn in de gevangenis, gaat een groot deel later toch weer de fout in. Er ligt geen goede toekomst voor hen in het verschiet. PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch vreest hier ook voor en wil stages aanbieden om het percentage terugkerende jongeren in de gevangenis terug te dringen.

Hij heeft een plan bedacht om de jonge criminelen weer op het goede pad te brengen. Terwijl ze eigenlijk op school horen te zitten, zitten zij hun straf uit in de gevangenis. Wanneer ze hier weer uit komen na een paar jaar, hebben ze geen school afgemaakt dus ook geen diploma. Ze kunnen maar weinig, dus veel vallen al snel weer in hetzelfde ritme en belanden weer achter de tralies. Marcouch wil zich daarom richten op de vijftien en zestienjarige. Normaal zouden ze ook een maatschappelijke stage moeten doen, dus wil hij nu regelen dat de crimineeltjes het ook moeten.

Volgens Marcouch krijgen veel misdadigers spijt als ze weer iets geflikt hebben. Een gevangenisstraf helpt in tachtig procent van de gevallen niet om hun weer op het rechte pad te krijgen, dus moet er iets anders worden bedacht. De stage begint al wanneer ze hun straf nog aan het uitzitten zijn. Het wordt nog wel moeilijk om werkgevers te vinden, die het aandurven met de brutaaltjes. Daar heeft Marcouch gelukkig ook over nagedacht. Hij stuurt alleen degene op stage, waarvan hij zeker weet dat ze de grote boze wereld aankunnen.

Bron: Telegraaf.nl