741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Dag doorbrengen in isoleercel door geverfd haar

Maandag 19 november 2012 - Merely van der Drift

Kinderen die zich inzetten voor goede doelen, daar zouden we trots op moeten zijn. Toch vinden ze in Engeland de uniforms zo belangrijk dat ze het niet op prijs stellen wanneer een leerling meedoet aan een actie voor het goede doel. Moest een knulletje van 13 vorige week nog zijn snor weghalen, omdat de school het ongepast vond, zijn er nu twee tieners gestraft voor het verven van hun haar.

November is Movember en alle mannen laten hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Een jochie van 13 wilde zijn opa eren en liet zijn snor ook staan. De school vond dit tegenover de andere leerlingen niet kunnen. Daarbij overtrad hij ook nog eens de regel dat iedereen er hetzelfde uit moest zien. Arme knul.

Twee meiden van Wath Comprehensive hadden op tv het goede doel Children in Need ontdekt, nadat er een awardshow was geweest. Zij wilden daarna aandacht vragen voor borstkanker dus besloten hun haar roze en blauw te verven. Helaas vond ook deze school het niet goed dat ze zich niet aan de uiterlijkvoorschriften hielden. Daarom besloot de school wel een hele drastische maatregel. De meiden werden in een isoleercel gestopt. Ze schrokken hier zo van dat één, een paar dagen thuis bleef. De ander ging wel naar school, maar had het al snel gezien na al het gepest. De moeders van de twee gedupeerde zijn woest op de school, maar de school zelf vindt dat ze goed gehandeld hebben. Gelukkig voor heel veel tieners met gekleurd haar dat we dat in Nederland niet doen, dan zouden ze zo normaal lijken.

Bron: wtf.nl