741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Dat is boffen

Vrijdag 17 augustus 2012 - Merely van der Drift

Niet meer zoenen, daar krijg je de bof van. Dit is een waarschuwing van de scholen en de GGD aan de studenten die meedoen aan de introductieweken.

De introductieweken komen er weer aan en de feuten gaan tijdens deze week helemaal los. Nieuwe spannende mensen leer je kennen en met een beetje alcohol op gaat het al snel los. De kans is daardoor tijdens deze week, maar ook in de studentenhuizen zelf, groter dat ze het bofvirus krijgen. Dit virus wordt verspreid door intiem contact en wie weten daar meer van af dan de feestende studenten. Ieder kind hoorde vroeger ingeŽnt te zijn tegen het bofvirus, maar dat is lang niet altijd gebeurd. Als je twee keer bent ingeŽnt is er niets om bang voor te zijn, ben je ťťn keer of niet ingeŽnt, dan kan je maar beter even een prikje gaan halen.

Sinds 2009 is het virus weer terug en dan vooral onder de studenten. Sindsdien zijn er minstens 1485 patiŽnten gemeld. De bijwerkingen van de bof zijn onvruchtbaarheid, doofheid en hersenvliesontsteking. Bij de hogerejaars is inmiddels een groot deel beschermd, de nieuwelingen zijn nog wel gevoelig om dit te krijgen.