740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


De financiën van een student

Donderdag 13 oktober 2016 - Gast

Veel studenten hebben het op financieel gebied lastig. Dit komt doordat er door de studie nog maar weinig tijd is om een bijbaan te vervullen en de kosten, zeker wanneer de student op zichzelf woont, lopen de spuigaten uit. Het regelen van geldzaken als student zijnde kan in sommige gevallen lastig zijn en daarom zullen wij jullie op de hoogte brengen van een aantal praktische tips om de geldzaken op een verantwoorde manier te regelen.

Is iedere uitgave even belangrijk?

Elke student wil natuurlijk veel uitgaan en weinig betalen aan maandelijkse vaste lasten, maar zo werkt het nou eenmaal niet. Een uitwonende student heeft bijvoorbeeld de huur en de overige zaken rondom de woning. Ook een telefoon abonnement kost in veel gevallen een aantal tientjes per maand en dit is ook een must voor elke student.

Daarom is het verstandig om maandelijks een prioriteitenlijst op te stellen voor de kosten die in die maand gemaakt gaan worden. Aan de hand hiervan kunnen dan de uitgaven worden gedaan en zo zorg je ervoor dat er geen geld gaat naar uitgaven waar geen rekening mee is gehouden.

Hulp uit verschillende hoeken

Is het niet gelukt om de uitgaven te bekostigen met een bijbaan? Dan is het tijd om het over een hele andere boeg te gooien. Zo heb je als student de mogelijkheid om een lening af te sluiten bij DUO. Om jullie als student tegemoet te komen hebben zij bepaald dat het rentepercentage enorm laag ligt. Ook de looptijd van de afbetaling bedraagt tientallen jaren en daarom is het al een stuk makkelijker om de lening af te betalen.

Naast dit type lening kan je ook een normale lening afsluiten, maar dan buiten de bank om. Bekijk deze website eens om hiervan de mogelijkheden op te vragen en te kijken of je in aanmerkt komt voor dit type lening. Let wel op! Geld lenen kost geld en daarom is het verstandig om ook eens in persoonlijke kringen te kijken naar de financiŽle mogelijkheden.