715 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


De hoogste stagevergoeding krijg je in Utrecht

Dinsdag 13 september 2016 - Angelo

Uit cijfers van de jaarlijkse stagemonitor van StudentenBureau blijkt dat studenten die stage lopen in de provincie Utrecht gemiddeld de hoogste stagevergoeding ontvangen.

Het krijgen van een stagevergoeding is een van de fijnste bijkomstigheden van het stage lopen. Naast dat je ervaring opdoet en je opleiding langzaam maar zeker afrondt, verschijnt er aan het einde van de maand een leuk bedrag op je rekening. Dit bedrag is voor studenten uit sommige provincies echter aanzienlijk hoger dan voor anderen blijkt uit het door StudentenBureau gehouden onderzoek.

Ruim bovenaan de lijst staat de provincie Utrecht waar stagiaires maandelijks gemiddeld €344 euro mogen bijschrijven. Onderaan de lijst staan Drenthe en Groningen met slechts €205 euro en €194 euro. In de overige provincies ontvangen de HBO en WO stagiaires tussen de €296 euro en €256 euro per maand.

Studenten uit Groningen en Drenthe, die geen genoegen nemen met het voorgeschotelde bedrag, kunnen kiezen voor een dagelijks ritje naar Friesland of Overijssel. De gemiddelde maandelijkse stagevergoeding ligt daar immers meer dan €70 euro hoger. Of de reistijd dan opweegt tegen het salaris is dan echter een andere zaak.

Studenten die voor het maximale bedrag willen gaan, kunnen hieronder op een handig overzichtje van beschikbare stages in Utrecht klikken.

Een overzicht van stages in Utrecht

 

bron: metronieuws.nl