799 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


De ideale ontspanning na een dag hard werken

Woensdag 12 oktober 2016 - Gast

Veel studenten zijn het niet gewend om hard te werken. De meesten hebben wel een bijbaan, maar bij een stage dienen ze vaak fulltime aanwezig te zijn. Voor sommigen is dit een fluitje van een cent, maar voor anderen is het erg wennen. Er zijn ook studenten die er helemaal niet aan gewend raken. Zij krijgen zelfs te maken stressverschijnselen. Dit heeft ook weer met andere factoren te maken, want naast hun studie en stage zijn ze vaak ook druk met bijbaantjes en sociale verplichtingen, waardoor ze het gevoel hebben tijd tekort te komen en stress opspeelt. Dat is funest om geconcentreerd met de studie om te gaan. Daarom is het belangrijk om ook tijd in te plannen voor de nodige ontspanning. Hoe kan een student optimaal ontspannen aan het einde van een werkdag?

Neem een warm bad
Goed ontspannen is ingewikkelder dan het lijkt. Want ook als men niets doet, kan er zich in het hoofd van alles afspelen. Hoe kan iemand dan wel ontspannen?  Een goede methode om even helemaal nergens aan te denken is door een warm bad te nemen. Velen zien dit als de ideale manier om het hoofd leeg te maken na een dag hard werken. Mocht iemand toch een bad nemen kan diegene het beter helemaal goed doen en lekker genieten in een jacuzzi. Hier blijft het water namelijk op dezelfde temperatuur waardoor het altijd aangenaam is en een student helemaal tot rust kan komen. Tevens bevordert dit ook de nachtrust en uit onderzoek blijkt dat iemand veel beter kan slapen met rust aan zijn hoofd dan wanneer er stress is.

Ontspanningsoefeningen
Wat ook goed schijnt te helpen zijn bepaalde ontspanningsoefeningen. Hiervoor is een speciale applicatie in het leven geroepen, namelijk Insight Timer. Deze app zit boordevol korte en langere geleide ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen zijn prima om tussendoor te doen tijdens de studie of het werk. Voor velen biedt het een ideale uitkomst om na een dag hard werken niet stressvol thuis te komen.