739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


De meest gebruikte zakelijke smartphones voor stagiaires

Woensdag 12 oktober 2016 - Gast

Sommige stagiaires hebben de luxe om een zakelijke smartphone te mogen ontvangen. Dit hangt er natuurlijk heel erg af van de branche waarin men opereert. Wanneer iemand bijvoorbeeld een opleiding volgt richting sales of accountancy en bij een bedrijf stage loopt die hier zich ook mee bezighoudt, is de kans groot dat diegene met klanten in contact komt. Natuurlijk laat de werkgever de stagiair niet met zijn eigen smartphone de klanten opbellen of contact opnemen. Hiervoor krijgt hij dan een zakelijke smartphone die hij in bruikleen heeft. De stagiaire dient dit toestel enkel te gebruiken voor zijn werk en niet voor privémomenten. Het verschilt ook per bedrijf wat voor soort smartphone er aan de stagiaires worden gegeven voor zakelijk gebruik. Hieronder worden de twee meeste gebruikte toestellen op een rijtje gezet.

iPhone

Er zijn bedrijven die hun stagiaires volledig vertrouwen en groots uitpakken door een luxe iPhone te geven voor gebruik. Dit hoeft dan niet de allernieuwste versie te zijn, want een gebruikte iPhone kan net zo goed functioneren. Het voordeel van de iPhone is dat bijna alle applicaties toegankelijk zijn. Voor zakelijk gebruik is dat heel handig, want het kan voorkomen dat een bedrijf bepaalde applicaties gebruikt die niet worden ondersteund door Android en wel door Apple. Daarnaast heeft een iPhone ook onbeperkte mogelijkheden tot het mailen. Dat is voor veel organisaties een belangrijke manier van communiceren. Kortom, een werkgever stelt veel vertrouwen in de stagiair als deze een iPhone mag gebruiken voor zijn werk.

Blackberry

In 2012 was de Blackberry een populair merk onder de smartphones. Vrijwel alle studenten waren in het bezit van dit toestel. Toch zijn velen overgestapt naar een iPhone, omdat deze veel meer mogelijkheden had. De zakelijke markt is de Blackberry nog steeds gaan gebruiken en is inmiddels één van de meeste voorkomende smartphones. Veel bedrijven geven hun stagiaires ook een Blackberry vanwege het enorme gebruiksgemak en de beveiligingsopties. Dit kan natuurlijk even wennen zijn, want op persoonlijk vlak zijn ze een stuk minder populair geworden.