741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


De nieuwe deadline heeft gewerkt!

Woensdag 7 mei 2014 - Sanne Hofman

Sinds dit jaar werd de deadline voor studenten om zich in te schrijven voor een opleiding vervroegd naar 1 mei. Deze vervroegde deadline bracht grote onzekerheden met zich mee. Het leek erop dat studenten de deadline vergaten en dat veel minder studenten zich inschreven voor een studie, maar niets is minder waar. Het 1 mei termijn heeft gewerkt!

In totaal hebben tot en met 1 mei 2014 105.095 studenten zich aangemeld voor een studie bij een hogeschool. Dit zijn er maar 33 minder dan vorig jaar. De vervroegde deadline heeft op het aantal aankomende hbo-studenten dus geen invloed gehad. Op het aantal inschrijvingen voor een universitaire opleiding heeft de vervroegde deadline zelfs een positief effect gehad. Het WO noteert maar liefst 5 procent meer aanmeldingen dan afgelopen jaar.


Studiekeuzecheck
De inschrijfdatum is dit jaar vervroegd zodat de studenten die zich hebben ingeschreven voor een studie nog een studiekeuzecheck kunnen doen. Dit moet het aantal ‘uitvallers’ en ‘wisselaars’ flink laten dalen.

“Ik ben heel tevreden dat zoveel studenten zich op tijd hebben aangemeld zodat ze nu samen met de opleidingen een studiekeuzecheck gaan doen. Voor de studenten en het onderwijs is het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor het maken van de juiste studiekeuze.” aldus Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.


Universiteiten
Universiteiten zijn dit jaar onder studenten erg populair geworden. Maar liefst 66.000 studenten meldden zich voor de deadline van 1 mei aan voor een studie op de universiteit. Universiteiten laten merken dat zij erg opgelucht zijn over het aantal aanmeldingen. “Aanvankelijk leken de aanmeldcijfers achter te blijven op de cijfers van vorig studiejaar, maar in de laatste week meldden zich nog bijna 7 duizend studenten aan. Het aantal aanmeldingen is bijna 5% hoger dan op de deadline van 1 september vorig jaar.” aldus de VSNU.


Bron: Science Guide