715 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Gastbloggers

NieuwsberichtenPersberichtenColumns


De zes voordelen van het student zijn

Maandag 8 december 2014 - Tara Stokdijk

Welkom! Ik zal mijzelf even kort voorstellen, mijn naam is Dionne en ik ben voltijd studente aan de Hogeschool van Utrecht waar ik de opleiding Social Management volg. Ik studeer ondertussen alweer ruim 3 jaar en zit nu in mijn afstudeerjaar. Vanaf het moment dat ik ben gaan studeren, ben ik ook op kamers gegaan. Eerst op een heel klein zolderkamertje, maar al snel heb ik die verruild voor een super gave (en grote) kamer in een gezellig studentenhuis midden in de stad van Amersfoort.

 
Heb je ook zo uitgekeken naar de tijd dat je student bent? Ik wel, het leek mij namelijk geweldig om op mijzelf te wonen en alles te doen en te laten waar ik zin in had. Daarom leek het mij erg leuk om de voordelen van het student zijn met jullie te delen. 

1. OV kaart & studiefinanciering 

Het eerste waar je mee te maken krijgt als je gaat studeren is een OV-kaart en studiefinanciering. Alleen al deze twee dingen zijn zeker mooi meegenomen als je student bent. Je krijgt namelijk ‘gratis’ een bepaald bedrag per maand om van te leven. Het enige wat jij er voor moet doen is binnen 10 jaar je diploma behalen. Moet wel lukken, toch? Daarnaast krijg je ook een OV-kaart waarmee je gratis door heel Nederland kunt reizen. Hoeveel vrijheid wil je hebben? Zo kun je al je vrienden opzoeken die door heel Nederland studeren, of je gaat gewoon een keer naar een studentenfeest in Groningen als je in Amsterdam woont.

2. Op kamers

Lang niet iedereen gaat op kamers als hij of zij gaat studeren, maar het wonen op kamers is iets dat ik persoonlijk niet zou willen missen. Je hebt een eigen plekje waar je je kan terugtrekken, maar ook een plek waar niemand zegt wat je moet doen en zo alles kunt doen en laten waar jij zin in hebt.

3. Stappen

Studenten staan er om bekend dat ze veel stappen en genieten van hun leven. In elke studentenstad heb je zogenoemde studentenavonden. Dit zijn in de meeste steden de maandag- en donderdagavonden. In veel kroegen komen studenten bij elkaar en worden er mooie feestjes gevierd tot in de vroege uurtjes.  

                

4. Veel vrije tijd en geen verplichtingen

Je bent jong en je wilt wat. Wanneer je gaat studeren krijg je veel vrijheid en veel vrije tijd. Bij de meeste opleidingen heb je vaak maar weinig college uren en daardoor genoeg tijd om bij te komen na al het stappen, series kijken, sporten, afspreken met vrienden en nog veel meer leuke dingen.

 

5. Studentenkorting

Tsja, dat studenten het nu eenmaal niet zo breed hebben is algemeen bekend. Daarom moet je als je student bent extra goed genieten van de kortingen en leuke aanbiedingen die je kunt pakken als student zijnde. Daarnaast is het alleen maar fijn als je voor een prikje veel leuke dingen kunt doen.

 

6. Studentenvereniging

Veel nieuwe studenten sluiten zich aan bij een studentenverening. Het doel van een studentenvereniging is vooral veel gezelligheid en het maken van nieuwe vrienden. Als je gaat studeren in een nieuwe stad waar je niemand kent is dit een ideale oplossing om snel mensen te leren kennen. Naast het feit dat je veel mensen leert kennen, kom je ook sneller aan en kamer of een baan door alle connecties die een studentenvereniging heeft. En zeker ook belangrijk, je kunt goedkoper bier drinken op de verenging dan in de stad. Voor een studenten natuurlijk heel belangrijk.

Op mijn eigen blog  laat ik mijn volgers regelmatig meekijken in mijn eigen studentenleven.

 

Wil jij ook gastblogger worden voor Stagemotor.nl? Meld je aan.