741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Deze zomer een chaos voor treinreizigers

Dinsdag 4 februari 2014 - Sanne Hofman

Deze zomer zal er op veel plaatsen in Nederland werk aan het spoor zijn. Het treinverkeer zal dus totaal ontregeld zijn. Hierdoor worden er onder andere ernstige vertragingen verwacht. Ook moeten reizigers er rekening mee houden dat veel treinen niet rijden.

Van 9 tot en met 17 augustus zullen er werkzaamheden zijn bij station Utrecht Centraal. Naast Utrecht gaat het station bij Den Bosch ook 21 dagen dicht. En om het allemaal nog iets erger te maken zal er op de sporen rondom Schiphol vele weekenden niet gereden worden. KLM en Schiphol zijn hier natuurlijk niet blij mee.


ArriŽn Kruyt, voorzitter van reizigersvereniging Rover, is het hier ook niet mee eens. Hij zegt: “Dit is rampzalig. Echt schandalig. Het halve Nederlandse spoorsysteem stort in.” Vooral het sluiten van station Utrecht Centraal vindt hij niet kunnen. “Utrecht Centraal is de draaischijf van Nederland.”


Prorail en de NS verdedigen zichzelf. Zij vertellen dat Utrecht Centraal deze zomer ‘niet helemaal plat gaat’. Volgens Kruyt klopt hier niets van. Ze vertellen volgens hem een grote leugen om zichzelf in te dekken. Kruyt is woedend en vertelt: “Ongelofelijk dat dit ontkent wordt. Er wordt gewoon glashard gelogen.”


Bron: Telegraaf