713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Door hobby ziet student de wereld

Donderdag 14 november 2013 - Sharon Kardjo

Valentijn Kuperus studeert rechten en heeft een best wel vreemde hobby. Het is een soort sport voor hem geworden om zo goedkoop mogelijk te reizen. De student ontdekte dat je gespaarde miles kunt inwisselen voor voordelige of soms wel gratis reizen.

Valentijn weet altijd de allergoedkoopste tickets te vinden en zo kan hij heel de wereld rondreizen. Dagelijks besteedt hij drie tot vier uur aan het zoeken van reizen. Deze hobby is niet zomaar begonnen. De vader van Valentijn nam hem en zijn broertje vaak mee op verre reizen en in het vliegtuig kon je een frequent-flyer aanvragen. Valentijn heeft pas maanden later uitgezocht hoe het daadwerkelijk werkt.

Meer miles en weinig kosten
‘’Ik zoek specifiek op vliegtickets met veel tussenstops, want die leveren de meeste miles op. Ik gebruik hiervoor een speciaal programma dat inzicht geeft in het boekingssysteem van vliegmaatschappijen.’’, zegt Valentijn.

Het is natuurlijk het leukst om de gespaarde miles te besteden aan vluchten die meer miles opleveren dan ze kosten. Afgelopen maand is Valentijn naar Abu Dhabi gevlogen en hij had maar anderhalf uur om deze stad te bekijken, maar hij kreeg er wel duizenden miles voor terug.

Goedkoopste vlucht
De goedkoopste reis die Valentijn ooit heeft geboekt was een reis naar Sri Lanka. Hij had een ticket ontdekt vanaf Parijs voor maar 7,50 euro. ‘’Het bleek een fout van de luchtvaartmaatschappij te zijn, maar ik zat voor een prikkie in Azi.’’, aldus Valentijn.

Studie
Valentijn ziet veel van de wereld, maar is daarnaast ook nog is student. Hij studeert rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij zegt dat zijn studie er niet onder lijdt, want in het vliegtuig heeft hij alle tijd voor zijn studieboeken. Meestal reist hij in het weekend en komt zo dan niet in de knel met school.

Zijn vrienden vinden de hobby een beetje gestoord en dat kan Valentijn best begrijpen. ‘’Ik vind het geweldig om iets van de wereld te zien. In totaal heb ik al 57 landen bezocht en binnenkort komen er nog 11 bij.’’ Valentijn heeft om de twee jaar een nieuw paspoort nodig, omdat er namelijk niet genoeg ruimte is voor nieuwe stempels.

Bron: AD.nl

Trefwoorden:

Student Wereld Reizen Hobby