739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Droomstage in Curaçao?

Woensdag 21 augustus 2013 - Sharon Kardjo

Veel studenten kijken uit naar de periode waarin zij stage moeten lopen. Veel van deze studenten dromen ervan om stage te lopen in het buitenland en dan het liefst in een warme omgeving. Jaarlijks vertrekken er dan ook veel studenten uit Nederland naar het bekende en zonovergoten eiland Curaçao. Is Curaçao eigenlijk wel geschikt om stage te lopen?

De afgelopen tijd zijn veel Nederlandse stagiairs op Curaçao slachtoffer geworden van roofovervallen. Hierbij zijn messen, vuurwapens en veel geweld gebruikt. Het gaat hier om 25 roofovervallen sinds mei dit jaar. Stagiairs worden op verschillende plekken overvallen. Denk hierbij aan de straat, discotheken, winkels en studentenhuizen. Je bent bijna nergens meer veilig.

Drie weken terug ging een groep van 13 stagiairs een avond stappen, maar deze avond is volledig uit de hand gelopen. Bij thuiskomst werden zij namelijk overvallen. Ook zijn er drie studenten na werktijd op hun stageplek opgewacht, waar zij zijn bedreigd met een vuurwapen.

Maarten de Jong, werkzaam bij bureau Wereldstage vindt deze situatie erg zorgwekkend. Hij probeert studenten die naar het Caraïbisch gebied komen voor stage te waarschuwen.

De politie in Curaçao ontkent niet dat er gewelddadige roofovervallen worden gepleegd. De politie zegt wel dat Nederlandse stagiairs niet vaker het slachtoffer zijn dan gewone burgers. De politie adviseert de studenten om niet alleen over straat te lopen als het donker is. Er zijn extra agenten ingezet in de studentenwijken, zodat de studenten zich nog enigszins veilig voelen.


Bron: NU.nl