712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Durf te dromen: van speciaal onderwijs naar de universiteit

Donderdag 30 juni 2016 - Gianna

Roy Govers ging vroeger naar het speciaal onderwijs maar heeft het nu zo ver geschopt dat hij naar de universiteit kan. Met zijn vwo-diploma in de pocket gaat hij volgend jaar beginnen met zijn studie Dierengeneeskunde.

Dat Roy moeite had met leren had vooral te maken met dat hij drie maanden te vroeg is geboren. Maar al vroeg wist Roy dat hij later dierenarts wilde worden en vanaf dat moment kwam de drang om zijn droom te verwezenlijken.

Beginnend op het vmbo kon hij uiteindelijk de laatste twee jaar voltooien op het reguliere onderwijs, waarna hij doorstroomde naar de havo en uiteindelijk slaagde voor zijn vwo- diploma. Een prestatie die niet iedereen hem nadoet.

In eerste instantie waren Roy’s ouders er voorzichtig mee omdat ze bang waren dat het Roy tegen zou vallen als het niet lukte. Ze besloten hem alsnog te steunen en te helpen waar nodig was.

Roy moet nu eerst nog afwachten of hij wordt ingeloot voor de studie Dierengeneeskunde. Hij hoopt zelf naar Utrecht te kunnen en anders wilt hij naar Gent.

 

Bron: rtlnieuws.nl