712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Dyslexie verminderen door videogames

Maandag 4 maart 2013 - Charlotte Portielje

Dyslexie is een veelvoorkomend probleem. Circa 15% van de scholieren heeft tegenwoordig last van dyslexie. Behandelingen om de leesvaardigheid te verbeteren kunnen soms wel tot jaren lang duren. Maar 12 uur actiegames spelen, kan ook al leiden tot verbeteringen.

Neurowetenschappers van de Universiteit van Padua onderzochten welke dyslexietraining kon leiden tot verbetering. Er werden kinderen van 10 jaar als proefpersoon gebruikt. Deze kinderen werden verdeeld in twee groepen. En groep speelde actie spelletjes op de Wii en de andere groep speelde niet-actie spellen. Wat bleek, de kinderen die de actie spellen speelden, hadden een verbetering op de leesvaardigheid.

De kinderen die de actiegames hadden gespeeld, lazen vervolgens sneller zonder meer spelfouten te maken. Eerdere onderzoeken beweerden dat dyslexie te maken heeft met het verdelen van aandacht. Dit komt overeen met de uitslagen van de Universiteit van Padua.

Voor kinderen is het vast geen problemen om te werken aan hun leesvaardigheid op deze manier. Het spelen van actiegames vinden kinderen vast en zeker een leuke en snelle behandeling van dyslexie. Wel wordt er nog gepleit voor een vervolgonderzoek voordat er conclusies worden getrokken. Maar wie weet, is dit wel d oplossing voor dyslexie.

Bron: AD.nl