712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Een student moet zijn studiepunten kunnen behouden

Maandag 14 december 2015 - Esmee

Mohammed Mohandis, PvdA-kamerlid, wil dat de student zijn/haar studiepunten onbeperkt kan behouden. Mohandis gaat aan de minister vragen om de wet te veranderen.

Tegenwoordig loopt een student de kans om zijn/haar studiepunten te verliezen, als het niet snel genoeg gaat. Vroeger maakte een student een tentamen, schreef de studiepunten erbij en ging verder met studeren, maar nu gaat het anders. Universiteiten en Hogescholen mogen zelf bepalen hoelang een tentamen geldig is.

Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, liet vorig jaar al weten dat zij niet van plan is om de wet te veranderen. Zij vind het schrappen van de studiepunten juist een goede manier om de studenten sneller te laten afstuderen.

Op de Universiteit Leiden waren in 2013 25 studenten weggestuurd, omdat zij na vier jaar hun bachelor nog niet hadden behaald. De studiepunten uit het eerste jaar werden ongeldig verklaard. Zij kregen geen mogelijkheid om deze vakken te herkansen.

Mohandis vindt dat studeren niet alleen een sprint naar een diploma is. Er moet ook rekening worden gehouden met persoonlijke omstandigheden van de studenten. Studenten moeten gestimuleerd worden om zich naast het studeren te ontwikkelen, dat kan niet als de studiepunten worden afgepakt. Om deze redenen wilt Mohandis dat er nog een keer hier naar gekeken wordt en hoopt dat de wet veranderd wordt.

Bron: Metronieuws.nl