737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Een baan vinden als student

Vrijdag 7 oktober 2016 - Gast

Ben je een student en is het financiŽle plaatje op het moment niet naar behoren? Dan zal er natuurlijk via een bepaalde weg geld vergaard moeten worden. Dit kan door een lening af te sluiten, wat veel studenten doen, maar geld lenen kost geld en dit is dan ook niet aan te raden. Als student zijnde is het in de meeste gevallen niet extreem lastig om een geschikte bijbaan te vinden en wij zullen je een aantal praktische tips geven omtrent de zoektocht. Allereerst wensen wij u veel succes bij uw toekomstige (bij)baan!

Inschrijven bij een uitzendbureau

Om een geschikte baan te vinden moet je natuurlijk in contact komen met de juiste mensen. Dit kan allemaal zelf geregeld worden, maar een uitzendbureau kan hier een goede oplossing zijn. Je doet er goed aan om jezelf in te schrijven bij een plaatselijk uitzendbureau. Deze personen hebben weet van de aangeboden banen in de omgeving en kunnen aan de hand van je wensen en eerder bekleedde functies een goede indicatie geven van de banen die beschikbaar zijn.

Wij raden je aan om jezelf bij een aantal bureaus in te schrijven, zodat je netwerk wordt vergroot en de kans op een baan natuurlijk zal toenemen. Hiernaast is het natuurlijk ook een goede zet om je huidige netwerk te gebruiken. Is er dus nog een oom met een eigen bedrijf of een klasgenoot met veel contacten? Ga hier eens na of er nog een bijbaan te vinden is.

Waar kan ik werken?

Natuurlijk zullen er tal van banen beschikbaar zijn, maar niet alles zal bij je passen. Daarom is het verstandig om de verschillende banen enigszins af te bakenen en ervoor te zorgen dat je niet bij ongewenste functies terecht zult komen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een horeca bijbaan in Amsterdam? Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je wordt opgeroepen als vakkenvuller in Amstelveen. Door een goed en duidelijk profiel op te stellen en de gewenste functie aan te geven zal je merken dat er enkel relevante functies naar voren zullen komen.

Met een goed CV en een aansprekende motivatiebrief en dit dan te combineren met een soepel verlopend sollicitatiegesprek zal de werkgever weinig punten hebben om de samenwerking niet door te laten gaan.