741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Een dubbeltje op zín kant

Maandag 11 februari 2013 - Charlotte Portielje

Er wordt veel gesproken over zielige ouderen die het zwaar hebben. Vooral de 50Pluspartij komt voor deze doelgroep op. Het rondkomen van een pensioen schijnt moeilijk te zijn. Wat nog veel moeilijker blijkt, is het rondkomen als student. Dit meldt het onderzoek van de vakbond CNV Jongeren.

Ouderen
De armoede bij ouderen wordt overgeschat. Onlangs bleek dat de 50-plussers het rijkste zijn van onze bevolking. Onderzoekers van Interdisciplinair Demografisch Instituut beweren dat het misverstand over de koopkracht van ouderen ontstaat door uitspraken van Henk Krol. De 50Plus-leider Henk Krol ontwijkt kritische vragen en wekt de indruk dat ouderen het heel zwaar hebben.

Jongeren
"Jongeren belanden 4 keer vaker dan ouderen in schuldenproblemen en de werkloosheid stijgt enorm'', aldus CNV Jongeren. Samen met FNV Jong en GroenLinks wil de vakbond duidelijk maken dat de jongeren het zwaar hebben deze tijd. Een gemiddelde student moet rond komen van een minimum netto inkomen. Vaak is hiervan een gedeelte geleend geld. Het is dus volgens CNV Jongeren echt een kwestie om ons zorgen over te maken.

Ondanks dat de studenten bijna niet kunnen rondkomen, wordt de basisbeurs en ov-kaart ook van ze afgepakt. Dit veroorzaakt alleen nog maar meer problemen. GroenLinks heeft een debat aangevraagd met de Tweede Kamer. In het debat zal het gaan over de koopkrachtcijfers van de jongeren.

Bron: PowNed