713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Een schadevergoeding van 20.000 euro per student

Dinsdag 20 september 2016 - Angelo

Medische studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) eisen per student en per studiejaar 20.000 euro van de school nadat deze hen naar verluidt niet tijdig inschreef voor een BIG-registratie.

Toen de studenten hoopvol aan de studie begonnen, hadden ze nooit kunnen voorzien wat voor problemen ze tegen het lijf zouden lopen. Doordat de opleiding hen niet tijdig zou hebben ingeschreven, in het voor zorgverleners verplichte BIG-register, lopen ze nu tot wel 2 jaar studievertraging op. Daarom schakelden de gedupeerde studenten het Landelijk Studenten Rechtsbureau in om een gerechtelijke procedure te starten waarmee de geleden schade kan worden gecompenseerd.

Ter compensatie heeft de HAN de studenten een regeling geboden waarbij de studiefinanciering wordt vergoed. Waar dit bedrag neerkomt op ongeveer €3.000 euro per jaar, eisen de studenten €20.000 per jaar. Door de studievertraging betreden ze de arbeidsmarkt tenslotte later en lopen hierdoor flink wat inkomsten mis.

Hoe dit afloopt moet nog blijken. De geschiedenis leert ons echter dat studenten van de Hogeschool Utrecht in het gelijk werden gesteld bij een soortgelijke situatie. Welk bedrag deze studenten ter compensatie aangeboden krijgen, moet nog blijken. Op dit moment loopt er namelijk nog een zaak in hoger beroep

Bron: rechtennieuws.nl