741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Eerst studie, dan vereniging

Woensdag 22 augustus 2012 - Merely van der Drift

Wel een langstudeerboete, geen boete, toch weer wel. Deze onzekerheid hakt er in bij de eerstejaars en daarom besluit een groot deel nog een jaar te wachten om zich bij een vereniging te voegen.

Bij de Amsterdamse studentenvereniging LANX is zestig procent van de nieuwelingen tweedejaars. Slechts veertig procent is eerstejaars. Het studeren is immers serieuzer geworden, nu je er niet meer ellendelang over kan doen. Bij een studentenvereniging horen, is in veel van de gevallen niet heel goed voor het verloop van je studie, dus besluiten de feuten toch nog even te wachten. Ook het Bindend studieadvies van de opleiding heeft een rol hierin. Wanneer je in je eerste jaar niet het minimaal aantal te behalen punten bij elkaar hebt gesprokkeld, mag je ook niet verder naar het tweede jaar.

Volgens voorzitter Boers van de LKvV schrikken ze niet van de daling. Studenten die nieuw naar een verre stad komen, zoeken contact. Die sociale contacten komen makkelijker wanneer je bij een vereniging zit.

Op dit moment zijn de introductieweken volop bezig. Vanwege gebeurtenissen in afgelopen jaren zijn de regels strenger gemaakt en was er in mei zelfs een bijeenkomst georganiseerd. Zo moeten de groentjes voldoende slaap hebben en mag er geen alcohol worden geschonken. Nou maar hopen dat ze zich aan de afspraken houden.

Bron: www.nu.nl