712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Energie inkopen als studentenhuis

Donderdag 13 oktober 2016 - Gast

In een studentenhuis moet er natuurlijk op een goede manier worden omgesprongen met het afsluiten van een energiecontract, want doordat er veel bewoners zijn zullen de rekeningen maandelijks ook hoog zijn. Er zijn een aantal aandachtspunten bij het afsluiten van een energiecontract en deze zullen wij voor je toelichten. Wij hopen je voldoende te informeren op dit gebied, zodat je zeker weet dat er in de toekomst niet te veel wordt betaald.

Wat verbruiken jullie in huis?

Een belangrijk aspect in dit proces is het in kaart brengen van het verbruik van het studentenhuis. Dit kan je doen door de huidige energiemaatschappij op te bellen en hen te vragen naar het verbruik. Hierna is energie vergelijken aan de hand van het verbruik, bij meerdere aanbieders, aan te raden. Zo weet je precies wat er door andere aanbieders wordt aangeboden en waar de kosten aanzienlijk lager liggen.

In deze vergelijking moet je ook de kleinere spelers op de markt meenemen, want zij zullen voornamelijk kunnen concurreren met de marktleiders door te stunten met de prijzen. Voor studenten is dit natuurlijk aantrekkelijk, want zij willen de maandelijkse kosten te allen tijde zo laag mogelijk houden. Houd er wel rekening mee dat de service van kleinere partijen over het algemeen wat minder zal zijn dan de gevestigde namen, maar dit is dan ook af te lezen van de prijs die wordt aangeboden.

 

Let op de soorten contracten!

Naast het vorig genoemde aspect is het ook uiterst belangrijk om te kijken naar het soort contract dat er afgesloten gaat worden. Er zijn hierin twee soorten, namelijk; een contract voor onbepaalde tijd en een contract voor een afgesproken termijn. Bij elke aanbieder zullen de prijzen per contract verschillen en daarom is het verstandig om bij elke, mogelijk toekomstige, aanbieder te vragen naar de prijsverschillen.

Hiernaast raden wij jullie ook aan om te kijken naar de voorwaarden van een af te sluiten contract. Sommige aanbieders hebben namelijk geen aantrekkelijke voorwaarden in het contract meegenomen en hier moet je dus goed naar kijken. Hierbij moet je denken aan de eventuele boete bij het te laat betalen of de manier van overstappen en bijbehorende kosten.