741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Er is er één jarig! :-) :-(

Woensdag 19 september 2012 - Merely van der Drift

Hiep hiep, Hoera! Dertig hoeraatjes vandaag, want er is een jarige. Namelijk de emoticon. Hij bestaat vandaag dertig jaar en dat moet gevierd worden.

Het lijkt wel als de dag van gister dat computerwetenschapper Scott Fahlman deze emoticons had ge´ntroduceerd. De reden daarvoor was een verkeerd begrepen brief van studenten op de Carnegie Mellon University in Pittsburg. Daaruit kwamen veel discussies wat humor is en wat niet. Om verwarring te verkomen werden in 1982 via een elektronische boodschap de emoticons ge´ntroduceerd.

Tegenwoordig zijn de emoticons, ook wel smilies genoemd, sterk veranderd. Het begin was namelijk alleen: :-) en :-(. Tegenwoordig zijn ze uitgetekend en grafisch gemaakt. Dit gaat tegen de principes van Fahlman in. Hij vindt ze lelijk en geen uitdaging. Arme man, hij moet gewoon met zijn tijd meegaan. Vooral op msn waren de smilies zeer populair. MSN, wat is dat? Tegenwoordig zit niemand daar meer op en is het vervangende door whatsapp of ping.

Al eerder had ik verteld hoe erg ik die smilies haat. Een raar poppetje of iets raars uitbeelden is af en toe wel grappig, een kusje of een hartje is nog lief, maar knipogende , ;-), ásmilies zijn een hel. Ze staan voor schijnheiligheid en sarcasme. Niet iedereen snapt dat, maar wanneer mijn vriendinnen dat sturen weten we dat we de poppen aan het dansen hebben. Mijn vriend snapt het na een tijd ook eindelijk. Maar hoe je het ook went of keert, via de telefoon, MSN, Facebook of iets anders digitaals, berichten komen altijd anders over dan je ze daadwerkelijk bedoelde. Met of zonder smiley.

Bron: www.ad.nl

Trefwoorden:

Msn Jubileum Emoticon