741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Examenvragen verspreiden? Dat mag!

Woensdag 1 mei 2013 - Charlotte Portielje

Studenten worden steeds beter in het verspreiden van examenvragen. Hoe makkelijk is het om de vragen van een examen vooraf al te weten? Bijna elke student wil dit wel. Toon Boon is strafmedewerker academische wetgeving bij een universiteit. Hij zegt dat er niks te doen is tegen het verspreiden van de vragen.

Er zijn geen wettelijke bepalingen voor het verspreiden van vragen. Als je bereidt bent echt wat te leren tijdens je opleiding kan je natuurlijk wel even afvragen of het verstandig is. Het verspreiden van toetsen komt steeds vaker voor.  Leraren op hogescholen en universiteiten hebben hier last van. Het is namelijk lastig om telkens nieuwe vragen te blijven bedenken. Zeker multiplechoice-examens zijn een groot probleem.

Tot nu toe wordt het gewoon toegestaan als je examenvragen rondverspreid, maar dit zegt niet dat er niks aan gedaan wordt. Er is onlangs een Wiki-pagina opgezet om examenvragen op te verspreiden. Dit is volgens hogescholen en universiteiten niet de bedoeling. Een adviesorgaan van de Onderwijsraad is van plan om het verspreiden van examenvragen te gaan straffen, er moeten sancties komen. Of dit studenten afschrikt, is de vraag.

 

Bron: Veto