739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Facebook en Google de beste stage bedrijven

Maandag 17 december 2012 - Merely van der Drift

Stagiair zijn is geen vetpot. Je werkt om te leren, dus krijg je maar een minimaal bedrag per maand. Sommige stagiaires hebben het zelfs helemaal niet getroffen, die krijgen niks uitbetaald. Wil jij perse veel geld verdienen? Misschien moet je het dan eens bij Facebook proberen.

Dat je bij Google veel verdient, was wel bekend. Een gemiddelde stagiair verdient daar ongeveer 5.200 euro per maand. Twitter en Facebook staan op nummer 2 en 3. Bij Twitter verdien je zo’n 4973 euro, bij Facebook is dit 4737,24 euro. Ook Yahoo en Microsoft staan in de top 5.

Veel geld verdienen is leuk, maar de sfeer op de werkvloer moet ook gezellig zijn. Elke dag uitgekafferd worden, of alleen koffie halen is natuurlijk ook niet leuk. Toch ben je bij Facebook aan het juiste adres. Dit bedrijf staat op nummer één van de beste stage bedrijven. Natuurlijk heeft het salaris hier wat mee te maken, maar stagiaires worden er ook goed behandeld. Daarnaast krijgen ze een iPhone, laptop en drie maaltijden per dag. Ook mogen ze gebruik maken van de toegang tot de fitness. Het leven is al zo zwaar, dan kan je in je pauze even wat stoom afblazen.

Lukt het je niet om bij Facebook binnen te dringen? Google staat ook hoog genoteerd. Deze neemt de tweede plek in beslag. Twitter staat raar genoeg niet in de top 50, terwijl ze wel op nummer 2 van hoogste betalers staan. Ook Apple moet het doen met een magere 34ste plaats. Dus even hard werken voor een goede sollicitatiebrief en het geld stroomt binnen.

Bron:     businessinsider.com
                glassdoor.com