737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Film over stage bij Google

Maandag 11 februari 2013 - Charlotte Portielje

Stagiairs worden vaak uitgebuit voor weinig geld, tenminste dat wordt gezegd. Bij Google stage lopen schijnt wel een pretje te zijn. Ook de stagevergoeding is geen misselijk bedrag. Een gemiddelde stagiair verdient bij Google maar liefst 5.200 per maand.

Naast dat je veel verdient, zijn de werkomstandigheden ook zeker niet verkeerd. Voor de stagiairs is gratis eten geregeld, af en toe kan je een portje pingpong spelen of een power nap doen. De regisseur Shwan Levy vond het stage lopen bij Google een mooi uitgangspunt om een film over te maken. De regisseur is onder andere bekend van Night at the Museum en Real Steel.

De film gaat over twee 40-jarige verkopers die hun baan kwijtraken. Hierdoor kwamen ze op het plan om opnieuw te beginnen en stage te gaan lopen bij Google. De werkomstandigheden die ze hier meemaken, zijn ze verre van gewend.  Wanneer er jonge twintigers proberen hoger op te komen in het bedrijf, ontstaan er conflicten. De film is opgenomen in Atlanta en op het hoofdkantoor van Google in Mountain View. De film, The Internship,  zal waarschijnlijk rond 11 juni te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Bron: WebSonic