741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Flinke investering in StudyTube

Woensdag 6 februari 2013 - Charlotte Portielje

Twee oud-studenten hebben StudyTube ontwikkeld waarmee studenten zelf de tentamenstof kunnen oefenen. HENQ Invest heeft vertrouwen in StudyTube en investeert maar liefst 500.000 euro in het bedrijf.

De oprichters Homam Karimini en Gerhard Riphagen vonden dat het traditionele onderwijsmodel beter kan. Met 500 studenten in een collegezaal zitten zonder feedback te krijgen, werkt niet optimaal, vinden de oud-studenten. StudyTube helpt rechten en economie studenten online bij het leren van hun tentamen. Bij StudyTube wordt de lesstof aangepast aan het tempo en de kennis van de student. Dit is het tegenovergestelde wat gebeurt in de collegezalen.

StudyTube groeit snel. Inmiddels hebben 10.000 van 25.000 rechtenstudenten zich al aangemeld bij StudyTube. Een inschrijving kost 10 euro per maand. Met de investering van 500.000 euro van HENQ Invest, een Amsterdamse durfkapitalist, kunnen de oprichters veel. Het gaat in de eerste plaats naar het product. Ook de site wordt met de investering kwalitatief sterker gemaakt. De oprichters stellen dat het belangrijk is om als eerst de interesse van studenten te wekken. Op deze manier hopen Homam en Gerhard dat StudyTube nog groter gaat worden.

 

Bron: Nuzakelijk