740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Gastcolleges van Angelina Jolie

Dinsdag 24 mei 2016 - Gianna

Studenten van de London School of Economics (LSE) staan komend jaar leuke gastcolleges te wachten, namelijk van Angelina Jolie. De actrice gaat lessen geven voor de master over vrouwen, vrede en veiligheid.

De gastcolleges zullen in het teken staan over vrouwenrechten en dit is weer eens wat anders dan acteren en regisseren voor de wereldberoemde ster. De Britse universiteit is dan ook de eerste universiteit die haar gastcolleges in het lesprogramma heeft opgenomen en ze hopen dat nog meer universiteiten zullen volgen.

Al meer dan 16 jaar zet Angelina zich al in voor de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de VN. Sinds 2012 is ze daar ook een Speciaal Gezant. Tijdens haar werk voor UNHCR heeft ze vele bezoeken gebracht aan vluchtelingenkampen in conflictgebieden.

De ervaringen die ze in de loop der jaren heeft opgedaan wilt ze door middel van de gastcolleges delen met de studenten. Angelina laat weten er erg veel zin in te hebben om studenten te kunnen onderwijzen maar tegelijkertijd ook van ze te kunnen leren.

 

 

Bron: rtlnieuws.nl