739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geen geld voor de studie? Wat kan je doen?

Dinsdag 11 oktober 2016 - Gast

Studeren is een dure aangelegenheid. Alleen het collegegeld is al tweeduizend euro. Laat staan als daar ook nog studieboeken of andere materialen bij komen kijken. Voor veel studenten is september dan ook een vervelende maand als het gaat om studiekosten. Helaas heeft niet iedere student het geld op hun rekening staan om hun studie te financieren. Wat kan diegene daar aan doen? We zetten een aantal opties op een rij hoe een student alsnog zijn studie kan bekostigen.

Geld lenen bij een bank

Eén mogelijkheid is om geld te lenen bij een bank. Ze krijgen dan geen standaardlening, maar een speciale studentenkrediet die sommige banken aanbieden.  Zodoende kunnen studenten die in geldnood zitten hun collegegeld alsnog kunnen betalen. Dit is goed nieuws voor studenten, want zo kunnen sommigen alsnog een studie volgen. De student dient wel na de studie het geleende bedrag terug te betalen samen met de rente die de bank berekend.  Mochten studenten dit tijdens hun studie willen terugbetalen, bieden banken de mogelijkheid om het in termijnen te doen. Het voordeel daarvan is dat studenten niet in één keer een groot bedrag hoeven op te hoesten en dat ze ook niet vastzitten aan de torenhoge rente die ze wel hebben als ze wachten tot na hun studie.

 

Werken en geld lenen

Het studentenkrediet is in eerste instantie alleen bedoeld voor studenten die geen werk hebben en wel willen studeren. Zij kunnen bij de bank aankloppen voor een lening. Maar wat als iemand wel werkt en niet genoeg geld hebt om een studie te betalen? Volgens DUO dient diegene dan een persoonlijke lening af te sluiten. Dit is een speciale lening voor studenten waarbij ze in één keer het collegegeld kunnen betalen. Banken bieden dan dezelfde optie met dezelfde voorwaarden voor het terugbetalen. Een student kan dit tijdens de studie in termijnen doen of in één keer als ze zijn afgestudeerd.