741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geen snor voor 13-jarige Engelse

Vrijdag 16 november 2012 - Merely van der Drift

November is al weer een tijdje aan de gang. In deze maand wordt er aandacht gevraagd voor prostaatkanker. Deze maand wordt ook wel Movember genoemd. In heel de wereld laten mensen hun snor staan om zo aandacht te vragen voor de ziekte. Een 13-jarige leerling wilde ook zijn bijdrage leveren, maar dit werd niet geaccepteerd door zijn school.

Een maand lang laten mannen hun snor staan voor deze actie. Het begon in 2003 in Australië en is nu heel de wereld over gegaan. Bekende Nederlanders zoals Rutte en Samsom laten hun haartjes staan en ook internationale sterren hebben besloten zich 30 dagen niet te scheren. In totaal zijn er in Nederland 2500 geregistreerde mannen die hun bijdrage leveren, wereldwijd zelfs 430.000.

Bij een 13-jarige jongen in het Engelse Dunstable is zijn opa onlangs van kanker genezen. De knul heeft al lange tijd last van haargroei en wilde dus ook zijn snorretje laten staan. Helaas voor hem dragen de kids in Engeland een uniform. Volgens de school week een snor af van het traditionele uniform en moest hij z’n scheermes weer uit de kast halen. Een andere reden was dat Gus qua baardgroei nog al voorliep op zijn medescholieren. De school vond het  zielig dat hij wel zijn snor kon laten staan, terwijl de andere nog geen eens een paar haartjes hebben. Gus en zijn ouders hebben beklaag gedaan, maar dat mocht niet baten. Helaas voor hem mogen de leraren wel aan de actie mee doen.

Bron: wtf.nl