739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geen stage voor meisje met hoofddoek

Vrijdag 7 februari 2014 - Sanne Hofman

De 18 jarige Leila hoorde gisteren tijdens haar sollicitatiegesprek bij uitzendbureau All In, in Roosendaal, dat zij met hoofddoek niet welkom was. Leila solliciteerde voor een stage bij de uitzendorganisatie.

De 18 jarige Zeeuwse, Leila Kallal, voelde zich na het sollicitatiegesprek bij All In niet prettig. Toen zij thuis was besloot zij het uitzendbureau terug te bellen om haar mening te laten weten. Dit telefoongesprek nam zij op en heeft zij aan Spitsnieuws laten horen.


Het gesprek dat Leila via de telefoon voerde met het uitzendbureau in Roosendaal ging als volgt: “Het komt er dus eigenlijk zwart op wit op neer dat als ik met een hoofddoek zou komen werken, ik niet welkom ben?” was de vraag van Leila. De filiaalhoudster van de uitzendorganisatie All In antwoordde daarop: “Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dat gewoon eisen van werknemers.”


Opmerkelijk
Wat eigenlijk het opmerkelijke is aan dit verhaal is dat Leila Kallal tijdens haar sollicitatiegesprek geen eens een hoofddoek op had. Het bedrijf had vernomen dat Leila bij haar vorige baantje wel een hoofddoek droeg. Daarom vond het uitzendbureau het nodig om tijdens de sollicitatie te vertellen dat zij daar met een hoofddoek niet welkom zou zijn.  


Aangifte
Leila verteld dat ze eigenlijk helemaal niet van plan was om met een hoofddoek naar haar stage te gaan. De vraag tijdens het sollicitatiegesprek en het telefoontje erna zijn bij haar in het verkeerde keelgat geschoten. Ze wil niet eens meer stage lopen bij het uitzendbureau en gaat werk maken van wat er gebeurd is.


Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid steunt Leila bij haar aangifte. Hij vindt het goed van haar dat zij de gebeurtenis onder de aandacht brengt.


All In
Medewerkster van All-in, Judith van Aalst, heeft ondertussen haar reactie gegeven op het incident. Ze zegt dat ze Leila begrijpt maar dat het verhaal ook een andere kant heeft. Volgens haar heeft All In Leila alleen willen waarschuwen voor eventuele nare reacties van klanten op haar hoofddoek. Leila pikt deze uitleg niet en zegt dat ze zich gekwetst voelt. Vandaar dat ze gisteren heeft besloten aangifte te doen. Met het opgenomen telefoongesprek is de organisatie All In niet blij. “Dat mag gewoon niet. Dat is strafbaar.” zegt van Aalst.


Bron: Spits