741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geen stageplek bij rechtbank vanwege criminele broer

Dinsdag 25 februari 2014 - Sanne Hofman

De Amsterdamse rechtbank besloot eerder deze maand een 20 jarige mbo stagiaire weg te sturen vanwege haar criminele broer. Op dat moment was zij al twee weken bezig met het lopen van haar stage. Haar broer zou tot de zogeheten top 600 van criminele veelplegers behoren. De mbo studente van het ROC Amsterdam eist vandaag in een kort geding haar stageplek terug.

Op 12 februari heeft de mbo studente van de rechtbank in Amsterdam te horen gekregen dat haar stage afgebroken zou worden. De 20 jarige studente liep sinds 27 januari stage als juridische medewerkster bij de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank kwam erachter dat zij een criminele broer had doordat hij zich die dag bij de rechter moest melden wegens afpersing. De rechtbank oordeelde dat de stagiaire een bedreiging voor de rechtbank vormde en brak haar stage af.

De stagiaire is het natuurlijk niet eens met het afbreken van haar stage. Ze zegt niets te weten over het criminele leven van haar broer en over de zitting. Ook vertelt ze dat de rechtbank tijdens haar sollicitatie nooit heeft gevraagd om een strafblad van haarzelf of van haar familie. Wel heeft ze, voor ze aan haar stage begon, een verklaring van goed gedrag ingeleverd bij de rechtbank.

Kort geding
De studente eist vandaag via een kortgeding haar stageplek terug. Als zij deze niet terug zou krijgen eist zij een schadevergoeding van bijna 19.000 euro. Dit is onder meer voor een extra jaar collegegeld en voor een jaar gederfd salaris. De studente moet namelijk voor het eind van het schooljaar haar stage van zes maanden afronden. Als dit niet kan betekend het dat zij niet kan afstuderen en vertraging oploopt.

Haar advocaat Richard Korver reageert op de zaak. “Iets wat je niet weet, kun je niet melden. Zij wist wel dat haar broer politiecontacten heeft, maar niet dat hij op de Amsterdamse veelplegerslijst staat. Niemand heeft haar gevraagd naar haar familie.” Ook vertelt Korver: “Ik snap heel goed dat ze dan niet zelf denkt: kom laat ik de vuile was buiten hangen. Ze probeert zich juist los te maken van haar achtergrond.”

Daar komt nog eens bij dat de stagiaire tijdens haar stageperiode ervaringen opdoet op de afdeling Jeugd en Familie. Zij heeft dus niks met strafrecht te maken.


Bron: nieuws.nl