741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geen studentenkamer? Dan maar slapen in de IKEA

Donderdag 27 februari 2014 - Sanne Hofman

Door heel het land is er nog steeds in veel steden een tekort aan studentenwoningen. Vooral in Amsterdam is het voor studenten onmogelijk om een studentenkamer te vinden. Om aandacht voor dit nog steeds erg grote probleem te vragen voert een groep studenten uit Amsterdam vanavond actie. Zij willen overnachten bij de IKEA in Zuid Oost.

Studenten denken: Geen kamer? Dan gaan we het toch lekker op de beddenafdeling van de IKEA proberen? De actie die vanavond wordt gehouden is een initiatief van de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie ‘de Jonge Democraten’. D66 is hun grote voorbeeld.


Slaapfeestje
De reden voor het slaapfeestje is volgens de organisatie ‘de Jonge Democraten’ omdat studenten bijna alleen nog bij de IKEA terecht kunnen voor een slaapplek. “Een huis vinden in Amsterdam is praktisch onmogelijk.” aldus de organisatie.

De actie gaat vanavond om half 8 van start. De groep studenten verzamelen zich dan voor de IKEA. Met z’n alle zullen zij rond sluitingstijd de beddenafdeling in beslag nemen. Een aantal van deze studenten zal ook proberen om letterlijk te blijven overnachten.


Bron: Parool