737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geen trein? Dan maar liften

Dinsdag 9 oktober 2012 - Merely van der Drift

Pech voor de feestgangers In Utrecht en Rotterdam, die altijd gaan stappen in Eindhoven, of de partygangers in Tilburg die naar Den Bosch moeten. In 2013 en 2014 kunnen ze niet meer met de nachttrein naar huis.

De nachttrein is ideaal voor iedereen die uit wil, maar geen zin heeft om te bobben of op de eerste bus/metro/trein te wachten ’s ochtends. Tot vier uur ’s nachts kon je gewoon nog de trein nemen naar verschillende plaatsen. Helaas betekent een nachttrein ook een trein vol dronkenlappen. Dronkenlappen die schade maken en vechtpartijen uitlokken. Omdat het voor ‘normale’ reizigers niet geheel veilig is, moeten er extra mensen ingezet worden. En dat kost extra geld.

Ze hebben nu besloten om de tijd van 4:00 naar 2:00 ’s nachts te verplaatsen. Dit bespaart 418.000 euro per jaar. Aardig wat geld dus. Nu hopen dat ze niet hetzelfde gezeur krijgen om twee uur ’s nachts of dat de jongeren ergens anders herrie gaan schoppen. Voor de degene die nu de dupe zijn. Een taxi of liften kan natuurlijk ook altijd. En anders moet je toch maar een uurtje wachten, tot alles weer rijdt.

Woon je in Rotterdam of omstreken, dan is er de bobbus. Via 13 lijnen wordt je naar huis gebracht. Wel moet je een geldig vervoersbewijs hebben. Voor meer informatie: www.RET.nl

Bron: universonline.nl