737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Geld maakt niet zo gelukkig als een huwelijk

Woensdag 5 juni 2013 - Charlotte Portielje

Veel mensen verzinnen smoesjes dat ze hun grijze haren te danken hebben aan hun huwelijk, maar toch blijkt dat trouwen mensen het meest gelukkig maakt. Trouwen maakt gelukkiger dan geld, kinderen of het geloof.

Dit blijkt uit Brits onderzoek naar het welzijn van de inwoners. 160.000 mensen namen hieraan deel. Het bleek dat geld helemaal niet zo gelukkig maakt. Mensen met een groot vermogen of hoogopgeleide mensen zijn zelfs angstiger dan mensen die minder verdienen. Mensen met een hoge verantwoordelijkheid (zoals leidinggevenden) hadden meer stress dan werknemers met minder verantwoordelijkheid.

Het meeste geluksgevoel heeft te maken met de gezondheid van een mens. Helaas hebben we hier zelf geen invloed op. Mensen met een slechte gezondheid waren opvallend minder tevreden met het leven, voelden zich minder succesvol en waren vaker ook angstig.

Het geluksgevoel bij een goede gezondheid werd opgevolgd door het geluksgevoel bij een huwelijk. Mensen blijken het meeste geluk te ervaren wanneer ze getrouwd zijn en samenwonen. Dit had een groot verschil met de singles onder ons. Trouwen is dus de optie wanneer je in een dip zit…

Bron: AD