739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Goed nieuws: bier drinken is gezond!

Dinsdag 13 mei 2014 - Sanne Hofman

Studenten houden er wel van, een lekker, koud biertje op zijn tijd. Voor al deze studenten hebben wij nu goed nieuws: bier drinken is gezond en kan zelfs levens redden! Dat blijkt uit verschillende onderzoeken naar effecten van bier en andere alcoholische dranken op de gezondheid van de mens. Drinken is dus niet alleen gezellig, het is ook nog eens gezond.

Bier drinken helpt bijvoorbeeld bij de bestrijding van een bepaalde soort reuma, alcohol drinken vermindert de kans op overlijden aan hart- en vaatziekten met 20 tot 30 procent en vermindert het risico op diabetes type 2 met 30 procent! Ook hebben (gematigde) alcoholdrinkers veel minder kans op dementie. Dit blijkt allemaal uit verschillende studies van Stichting Alcohol Research. Het gaat hierbij wel om een matige hoeveelheid drank. Een kratje bier per dag, en in de weekenden zelfs twee, is daarentegen niet zo goed voor de gezondheid…


Reuma
Vooral bier drinkende vrouwen ervaren veel voordelen. Bier drinken helpt namelijk bij het bestrijden van een vorm van reuma die veel bij vrouwen voorkomt. Deze vorm van reuma heet Reumatoïde artritis. Deze ziekte, die zorgt voor het ontstaan van gewrichtsontstekingen, komt veel vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Uit een onderzoek blijkt dat bier drinken het ontwikkelen van deze vorm van reuma bij vrouwen verminderd.

Voor het onderzoek werden 237.000 vrouwen ondervraagd en onderzocht. Het drinkgedrag van deze vrouwen werd nauwkeurig bijgehouden. Iedere twee jaar beantwoorden deze vrouwen vragen over hun drinkgewoonten, gezondheid en leefstijl. De vrouwen vulden ook een enquête in over alcoholconsumptie en eetgewoonten. De resultaten van het onderzoek laten zien dat bij vrouwen die lange tijd gematigd een alcoholisch drankje drinken het risico op de ontwikkeling van Reumatoïde met 21 procent verminderd.

Het onderzoek laat ook zien dat wekelijks twee biertjes drinken het beste effect heeft. Vrouwen die wekelijks twee biertjes drinken hebben 31 procent minder kans op de ziekte.

Dit onderzoek en verschillende andere onderzoeken van Stichting Alcohol Research, laten zien dat regelmatige een biertje drinken wel duizenden leven kan redden! Erg goed nieuws dus, maar houdt het wel bij gematigd alcoholdrinken.


Bron: HP de tijd