740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Gratis bestek voor thuis

Dinsdag 12 februari 2013 - Charlotte Portielje

Het leven als student is duur. Studenten op de UvA en HvA bedachten een oplossing om een beetje kosten te besparen. Gewoon bestek meenemen van school. Het gevolg is dat er jaarlijks voor 15.000 euro verdwijnt aan servies uit de kantines van de scholen.

Het gaat niet alleen om messen, lepels en vorken. Ook kopjes en kannen verdwenen uit de kantines. Duizenden voorwerpen waren in een no-time weg, er is dus zeker sprake van diefstal. Er werd het meest gestolen aan het begin en aan het eind van het schooljaar. De scholen hebben besloten voortaan alleen nog plastic bestek neer te leggen in de kantines.

De cateraar Eurest werkte op meer locaties al met plastic bestek, maar omdat op de scholen veel warme maaltijden werden gegeten, werd er gebruik gemaakt van metaalbestek. Doordat de studenten misbruik maakten van de service, moeten ze nu hun stukje vlees toch echt met een plastic mes in stukjes gaan krijgen. Eurest laat weten: “Wij investeren graag voor onze klanten, maar de kosten van het bestek dreigen nu wel erg hoog te worden.” Een andere oplossing was er dus niet.

Bron:  Trouw