741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Groep studenten sleept Inholland voor de rechter

Dinsdag 18 februari 2014 - Sanne Hofman

Een groep van ongeveer tien ex-studenten van Hogeschool Inholland willen de school voor de rechter slepen. Zij eisen tienduizenden euro’s aan verspild studiegeld terug. Het gaat hier om een proces tegen de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) van Hogeschool Inholland.

De groep ex-studenten liepen door het jarenlange geknoei van Inholland volgens eigen zeggen torenhoge schulden en persoonlijke drama’s op. Zij willen nu een proces tegen de hogeschool beginnen en eisen hun verloren studiegeld terug.


MEM
Bij het proces gaat het om de opleiding Media en Entertainment Management. Deze opleiding kwam eerder al onder vuur te liggen. In 2010 bleek namelijk dat deze HBO opleiding te makkelijk diploma’s weggaf. Na deze affaire werd Inholland onder scherpt toezicht gezet. Er kwam een nieuw bestuur en verschillende richtlijnen van het onderwijs werden aangescherpt. Minister van Onderwijs, mevrouw Bussemaker, hief afgelopen december dit toezicht op. De opleiding kreeg weer groen licht. Toch blijven de problemen zich opstapelen.


Gedupeerden
Honderden studenten die de opleiding MEM volgden hebben dus jarenlang onderwijs dat zwaar onder de maat lag gevolgd. De afstudeereisen zijn na het toezicht bizar hoog gelegd. Er zijn nu dus honderden gedupeerde studenten die het gewoon niet voor elkaar krijgen om af te studeren. Advocaat Robin Verspaandonk staat tien van deze gedupeerde studenten bij in het proces. Hij vertelt: “Sommige studenten zijn na zes, zeven jaar studie zelfs uit wanhoop gestopt. Deze mensen hebben jarenlang voor niets gestudeerd. Ze blijven achter met een gigantische studieschuld en zonder diploma. Ook hebben zij tienduizenden euro’s aan inkomsten misgelopen, want al die jaren hadden zij kunnen werken. Ze willen dat geld nu terug zien.”


Sommige van de procederende studenten willen alsnog hun diploma krijgen, anderen gaat het vooral om de studieschuld.


Bestuursvoorzitter van Inholland Doekle Terpstra wuift de kritiek weg. Hij zegt: “Er is geen opleiding in Nederland waar de studenten zo intensief begeleid worden.”


Bron: Telegraaf