715 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Groepsaccommodatie met studenten

Vrijdag 8 april 2016 - Gianna

Wat je allemaal moet weten als je van plan bent met studenten een groepsaccommodatie te huren

Als student leef je, in zekere zin, natuurlijk altijd wel een leven vol feest en vrijheid, maar zo af en toe kan het toch nog wel eens leuk zijn om er even een paar dagen tussenuit te knijpen en dit leven elders in alle ‘rust’ voort te zetten. En met wie doe je dat natuurlijk het liefst? Je studievrienden uiteraard. Een groepsvakantie met studenten betekent immers hoe dan ook een heleboel gezelligheid en een ontzettend leuke tijd. Wel zal je bij het reserveren van een groepsaccommodatie samen met studenten met een aantal zaken rekening moeten houden.


1. Verdiep je in de omgeving waar de groepsaccommodatie ligt

Studenten staan vaak bekend als jongeren die eigenlijk niets liever doen dan feesten en drinken, maar ondertussen zitten ze ook gewoon op school en zijn ze dus weldegelijk leergierig. De plek waar je groepsaccommodatie gelegen is, zal dus ongetwijfeld ook voor beide aspecten wat te bieden moeten hebben. Als je een groepsaccommodatie gaat boeken, zal je dus allereerst ook moeten kijken of je in de omgeving ervan ten eerste wel kan feesten en daarnaast of er (overdag) ook iets cultureels te doen is. In grote steden is dit meestal beide wel het geval. Je vindt er zowel clubs en kroegen als de nodige culturele hotspots. Echter vind je ook in de kleinere plaatsen vaak genoeg om je mee te vermaken, maar als je hiervoor kiest, zal je eerst wel wat meer research moeten doen. Je wilt je tijdens je groepsvakantie immers niet vervelen.


2. Houd genoeg geld over voor de nodige drankjes

Waar je ook heen gaat, een grote stad of juist één van een kleinere omvang, je wilt natuurlijk nooit te veel betalen voor je groepsaccommodatie. Je blijft immers een student, die zijn geld liever spendeert aan bier en andere dranken. Gelukkig zijn groepsaccommodaties doorgaans überhaupt niet zo duur, maar er is een manier om de kosten nog eens extra te drukken. Namelijk door de allergoedkoopste groepsaccommodatie uit te kiezen. Dit doe je door offertes aan te vragen en vervolgens de prijzen te vergelijken. Er zijn verschillende sites waar je je gratis en in één keer offertes aan kan vragen van alle accommodaties uit een bepaalde regio, zoals bij IetsDoenOffertes.nl.


3. Maak vooraf een planning

Plannen is vaak niet het sterkste punt van jongvolwassenen en dus ook niet van de meeste studenten. Echter is plannen met een groepsvakantie met studenten in het vooruitzicht wel van groot belang. De kans is anders namelijk aanwezig dat er, na een nachtje stappen, maar weinig gebeurt en kostbare tijd verloren gaat. Met wat orde en regelmaat, aan de hand van een planning, wordt dit tegengaan en kan er ook overdag veel gedaan worden. Op deze manier gaan cultuur en gezelligheid hand in hand en krijgen beide aspecten de aandacht die ze verdienen, zodat tijdens een groepsvakantie in een groepsaccommodatie het totaalplaatje verwezenlijkt wordt.