712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Groot succes: Studenten die wonen bij ouderen

Woensdag 17 september 2014 - Tara Stokdijk

Laatst brachten wij een artikel naar buiten over studenten die binnenkort voor een lage maandprijs kunnen intrekken in Woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem in ruil voor wat tijdsbesteding met de ouderen die er wonen. In Zorgcentrum Humanitas in Deventer wonen nu zes studenten tussen de ouderen en dit bevalt het zorgcentrum goed.

In Zorgcentrum Humanitas mogen jongeren zelfs geheel gratis wonen. Daartegenover staat wel dat zij klusjes moeten doen en tijd moeten besteden met de ouderen in het centrum. Er wonen 160 ouderen in Humanitas en deze kunnen de aandacht goed gebruiken. Niet alleen maken de jongeren praatjes met de ouderen, maar ze verzorgen ook activiteiten zoals bingo en maken eten klaar. De richtlijn is dat de jongeren ongeveer 30 uur per maand met de ouderen doorbrengen.

Anita Brouwer van Humanitas Deventer is tevreden over het verloop van dit project. ‘We hebben op deze manier heel bewust het welzijn van de oudere bewoners willen verhogen en we merken dat we in die opzet geslaagd zijn.’ aldus Brouwer.

Bron: Nu.nl