737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Half Nederland is moe

Dinsdag 14 mei 2013 - Charlotte Portielje

De helft van Nederland heeft last van voorjaarmoeheid. Dit kan zorgen voor lichte vermoeidheid tot depressies. Dat zegt de psycholoog, Jean-Pierre van de Ven, van Fonds Psychische Gezondheid.

Het zonnetje hoort alweer volop te schijnen, helaas laat de zon ons een beetje in de steek en onze energie ook. Veel Nederlanders hebben last van de lentemoeheid. Dit is een terugkerende depressieve en seizoensgebonden stoornis die in de lente voorkomt. Signalen van de lentemoeheid zijn lusteloosheid, concentratieproblemen, behoefte aan slaap, hongergevoel en jezelf buitensluiten van je sociale leven. Het klinkt allemaal heel deprimerend, maar gelukkig hebben de meeste Nederlanders alleen last van een milde vorm.

Wanneer je genetische aanleg hebt en veel stress is de kans groter dat je last krijgt van de lentemoeheid. Dingen die je kan doen tegen deze vermoeidheid zijn: een regelmatig leven leiden, alcohol vermijden, half uur per dag bewegen, in de buitenlucht zijn en van het zonnetje genieten (als die er is…). Hopelijk gaan dan snel de klachten weg en kunnen we met z’n allen vrolijk de zomer in!

Bron: Metronieuws